Németh János a dédnagyszülei által épített, sárba rakott pincét kis lépésekkel, fokozatosan fejlesztve hozta létre ma 12 hektáros családi borászatát. Fotókkal!

 

Számára a legfontosabb a kiváló minőségű alapanyag, amelyből hagyományos, kézműves módon készítenek a Szekszárdi Borvidékre jellemző, gyümölcsös, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborokat. Az évjárat, a termőhely valamint a hordóhasználat jelentőségét megmutatni képes, egyedi tételihez összesen nyolc különböző dűlőről szüretelnek szőlőalapanyagot. 14-24 hónapos fahordós érlelés után palackba kerülő boraik a legkiválóbb szekszárdi dőlők (Iván-völgy, Porkoláb-völgyben, Görögszóban) potenciáljának bizonyítékai, ahol nemcsak a kékfrankos, de a világfajták közül a cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah és a merlot is remekül érzi magát. Ezek a fajták szinte kivétel nélkül önálló borként is megjelennek a pincészet szortimentjében, a Sygno névre keresztelt bikavér, a Porloláb birtokbor és a Syrius cuvée mellett.

A cikket Ocsovai László, a GasztroTurismo kollégája írta.

 

Hírek

  • Melyik 10 borászatot keresd fel feltétlen idén

    Köszönjük a Gastroturismo-nak, Magyarország meghatározó gasztronómiai vélemény formálójának, hogy 3. éve, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is szerepeltünk a Melyik 10 borászatot keresd fel feltétlen idén bakancslistáján!

  • Jól indult a 2020-as évünk!

    Büszkék vagyunk rá, hogy a „Lassulj Magyarország!" mozgalom keretében, a Slow Food Pannon Convivium tagjai lettünk, borászatként Slow Wine kategóriában. Jól indult a 2020-as évünk!

  • Az ország bora lett a Kadarkánk

    Magyarország nemzeti és nemzetközi arculatának évszázadok óta fontos pillére a jó hírű magyar bor. Az Országház Bora pályázat célja kiválasztani azokat a kiemelten jó minőségű borokat, melyek reprezentációs alkalmakkor a magyar Országgyűlést képviselik. tovább


Borkínálatunk

nj cuvee
Oldal tetejére