Szekszárdi borvidék számokban
A többit úgyis meg kell élni!
A szekszárdi illatokat, a színeket, a dűlőkön futó szőlőtőkék játékát. A fehéren világító tanyákat – nálunk így hívják a présházakat – és a szurdikok, mint másik kedvelt tájszavunk szépségét.
Szekszárd 2600 hektáron terül el
az ország 22 borvidékének egyike
35-40 borász készít palackos borokat
2 legismertebb fajtánk a Kadarka és a Kékfrankos
1887-ben Garay János először ír Bikavérről!
Szekszárdi borvidék számokban
A többit úgyis meg kell élni!
A szekszárdi illatokat, a színeket, a dűlőkön futó szőlőtőkék játékát. A fehéren világító tanyákat – nálunk így hívják a présházakat – és a szurdikok, mint másik kedvelt tájszavunk szépségét.
Szekszárd 2600 hektáron terül el
az ország 22 borvidékének egyike
35-40 borász készít palackos borokat
2 legismertebb fajtánk a Kadarka és a Kékfrankos
1887-ben Garay János először ír Bikavérről!
További érdekes tudnivalók Szekszárdról:
Legismertebb cuvée-nk a Bikavér.
Igen, örök harc Egerrel, hogy honnan is eredeztetjük a Bikavért? Természetesen Szekszárdról!
1887-ből Garay János költőnk tollából származtatják a Bikavér elnevezést, erre hivatkozunk, ha azt mondjuk, hogy ezen a borvidéken készítették el őseink először ezt a házasítást és innen vette át Eger a jó szokását, hogy ott is bikavért készítenek a borászok.
Szekszárdi borászok közösségének büszkesége a szekszárdi palack, amelybe kizárólag Kadarka, Kékfrankos vagy Bikavér kerülhet, vakkóstolással történő szakmai bírálatot követően.
Bortermő talaja löszös, a Pannon-tenger üledéke.