Németh János a dédnagyszülei által épített, sárba rakott pincét kis lépésekkel, fokozatosan fejlesztve hozta létre ma 12 hektáros családi borászatát. Fotókkal!

 

Számára a legfontosabb a kiváló minőségű alapanyag, amelyből hagyományos, kézműves módon készítenek a Szekszárdi Borvidékre jellemző, gyümölcsös, de mégis testes, egyúttal elegáns vörösborokat. Az évjárat, a termőhely valamint a hordóhasználat jelentőségét megmutatni képes, egyedi tételihez összesen nyolc különböző dűlőről szüretelnek szőlőalapanyagot. 14-24 hónapos fahordós érlelés után palackba kerülő boraik a legkiválóbb szekszárdi dőlők (Iván-völgy, Porkoláb-völgyben, Görögszóban) potenciáljának bizonyítékai, ahol nemcsak a kékfrankos, de a világfajták közül a cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah és a merlot is remekül érzi magát. Ezek a fajták szinte kivétel nélkül önálló borként is megjelennek a pincészet szortimentjében, a Sygno névre keresztelt bikavér, a Porloláb birtokbor és a Syrius cuvée mellett.

A cikket Ocsovai László, a GasztroTurismo kollégája írta.

 

Hírek

  • Pannon borrégió kedvenc pincék Top5

    Büszkék vagyunk, hogy egymást követő két évben is elnyertük a Pécsi Borozó kiadvány által indított szavazáson a Pannon Borrégió TOP5 borászata díjat! Pannon borrégió kedvenc pincék Top5

  • Így szüreteltünk az idén

    Németh János a dédnagyszülei által épített, sárba rakott pincét kis lépésekkel, fokozatosan fejlesztve hozta létre ma 12 hektáros családi borászatát. Fotókkal!

  • Közös szekszárdi palack

    Pincészetünk 2 bora, a 2013-as Kékfrankos és a 2013-as Sygno Bikavér, felelt meg a szigorú elvárásoknak és kerülhet egységes szekszárdi palackba. kadarka.net

Események

  • Food Truck Show Szekszárd

    2017. május 12-14.A ’Food Truck Show’ fesztiválok elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégeink, szekszárdi borokall, kézműves szörpökkel, sörökkel olthatják szomjukat a rendezvényen.https://www.facebook.com/events

  • Pünkösdi Nyitott Pince Napok

    2017. június 3-4.Délelőtt 10 és este 19 óra között várjuk a vendégeket kedvezményes borkóstolási lehetőséggel Iván-völgyben.https://www.facebook.com/events

  • Iván-völgyi Kadarka túra

    2017. június 16. és 17. 10 borászat és az ország legjobb kávézója várnak itallal és étellel a napsütötte Iván-völgyben pénteken és szombaton 10-19 óráig. A túrára jegyek elővételben, bővebb információ:www.ivanvolgyitura.hu


Borkínálatunk

nj cuvee
Oldal tetejére