Németh János borkóstoló

A nyár végével a legtöbben már a téli síelést kezdik el tervezni, pedig felesleges ennyire előre szaladni. Az ősz beköszönte egyet jelent a szüreti időszakkal is, amikor az ország számos pontján tartanak borfesztiválokat. Már ez is kiváló lehetőség, hogy igazi boros közegben kóstoljunk bort, de az igazán autentikus élmény mégis csak az, ha ellátogatunk egy pincészethez, ahol az ősz során akár arra is lehetőségünk lesz, hogy betekintsünk a szüreti munkálatokba.

Egyre népszerűbb manapság a minőségi bor fogyasztás, sőt, valamilyen szinten már elvárás is, hogy legalább minimális szinten értsen valaki a borhoz. Ahelyett azonban, hogy száraz könyvek tanulmányozásával próbálnánk megtanulni a különböző szőlőfajtákat és borkészítési eljárásokat, választhatunk egy sokkal érdekesebb és interaktívabb módját a tanulásnak; látogassunk el pincészetekhez egy vezetett borkóstoló élményre! Itt személyesen a borász enged bepillantást a szőlőművelés és borkészítés rejtelmeibe.
Egy kóstoló során nem csak a borról tanulhattok sokat, de kiváló alkalom ez barátokkal való összejövetelre, családi eseményekre, vagy céges csapatépítőre is. Teljesen más élmény lesz így a kedvenc borod fogyasztása, hiszen olyan részleteket is megtudhatsz róla, amit csak a borász ismer. A legtöbb esetben pedig környékbeli kistermelőktől származó sajt- és hidegtállal is kiegészítheted az élményt, ami által még mélyebb bepillantást nyerhetsz az adott borvidék sajátosságaiba.
Egy valami biztos, ha egyszer megtapasztaltad, biztosan függővé válsz és bakancslistádra veszed, hogy minél több borászatot felkeress. Ezt tudjuk javasolni mi is: utazz, szerezz élményeket és kóstold meg ott a kedvenc borodat, ahol az a legfinomabb.