A Németh János Pincészet - Szekszárd köszönti Önt!

Mi, a Németh János Pincészet szakemberei szeretnénk megőrizni a kézművességet a szőlőtermésztésben éppúgy, mint a borkészítésben.

Boraink a pincészet egyedi ízvilága mellett a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet is megmutatják, ugyanakkor testes és elegáns vörösborok.

 

Fajtaválaszték

 

Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a kékfrankos, a világfajták közül a cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, merlot, de a közelebbiek közül is például a zweigelt és természetesen telepítettünk kadarkát is.

Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, de a házasítások is izgalmas terep.

Nem csupán a tradicionális bikavérre gondolva, ami nálunk a Sygno nevet is viseli, hiszen a bikavér egy szekszárdi borász valódi névjegye.

Ha egy klasszikus csúcsbort kellene megneveznünk, akkor az mindenképpen a Serius lenne, amelynek 2009-ből jelent meg az első évjárata.

Ha meg birtokbort, akkor a Porkoláb foglalja össze azt, amiről a Németh János Pincészet a borokon keresztül a szekszárdi tájról elmondani leginkább szeretne.

Az évről-évre népszerűbb rozé mellett hagyományos sillert is készítünk, csatlakozva a szekszárdi borászok Fuxli-összefogásához, mi is ezen a néven hozzuk forgalomba sillerünket.

 

Németh János

Szekszárd

Lemegyek a pincébe!

Nézzen körül!

Nézzen körül a Németh János Pincészet webshopjában és válassza ki az ízlésének megfelelő borokat!

 

Kövessen minket a Facebookon is!