Szeretnénk megőrizni a kézművességet a szőlőtermésztésben éppúgy, mint a borkészítésben. Boraink a pincészet egyedi ízvilága mellett a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsösséget, fűszerességet is megmutatják, ugyanakkor testes és elegáns vörösborok.

Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a kékfrankos, a világfajták közül a cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, merlot, de a közelebbiek közül is például a zweigelt és természetesen telepítettünk kadarkát is. Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, de a házasítások is izgalmas terep, nem csupán a tradicionális bikavérre gondolva, ami nálunk a Sygno nevet is viseli, hiszen a bikavér egy szekszárdi borász valódi névjegye.

Ha egy klasszikus csúcsbort kellene megneveznünk, akkor az mindenképpen a Serius lenne, amelynek 2009-ből jelent meg az első évjárata. Ha meg birtokbort, akkor a Porkoláb foglalja össze azt, amiről a borokon keresztül a szekszárdi tájról elmondani leginkább szeretnénk.
Az évről-évre népszerűbb rozé mellett hagyományos sillert is készítünk, csatlakozva a szekszárdi borászok Fuxli-összefogásához, mi is ezen a néven hozzuk forgalomba sillerünket.


Borkínálatunk

nj cuvee
Oldal tetejére